Alpské speciality – Tagliatelle ze Schüttelbrotu se slaninou a sýrem

INGREDIENCE
Pro čtyři osoby:

110 g hrubé pšeničné mouky
50 g jemně namíchaného Schüttelbrotu
2 jihotyrolská vejce z volného výběhu
1 čajová lžička olivového oleje
sůl možná trochu vody
Dále
40 g másla
¼ cibule
50 g jihotyrolské slaniny
50 g horského sýra
trochu petrželky

PŘÍPRAVA
Míchejte mouku, mletý Schüttelbrot, vejce, olej a sůl a vytvořte hladké těsto. Pokud je těsto příliš pevné, přidejte trochu vody. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Pomocí těstovinového stroje nebo válečku uaválejte na tenko a nakrájejte na tagliatelle. Na pánvi rozpálíme máslo a krátce osmahneme proužky slaniny a kostky cibule. Vařte tagliatelle ve slané vodě do al dente, přeceďte a vhoďte do pánve. Na talíře rozložíme tagliatelle Schüttelbrot, posypeme horským sýrem a petrželkou.

Zdroj a foto: Südtiroler Gasthaus


You may also like...