Alpské speciality – Tagliatelle ze Schüttelbrotu se slaninou a sýrem
INGREDIENCE
Pro čtyři osoby:
110 g hrubé pšeničné mouky
50 g jemně namíchaného Schüttelbrotu
2 jihotyrolská vejce z volného výběhu
1 čajová lžička olivového oleje
sůl možná trochu vody
Dále
40 g másla
¼ cibule
50 g jihotyrolské slaniny
50 g horského sýra
trochu petrželky

PŘÍPRAVA
Míchejte mouku, mletý Schüttelbrot, vejce, olej a sůl a vytvořte hladké těsto.
Pokud je těsto příliš pevné, přidejte trochu vody. Těsto zabalíme do
potravinářské fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Pomocí těstovinového stroje
nebo válečku uaválejte na tenko a nakrájejte na tagliatelle. Na pánvi rozpálíme
máslo a krátce osmahneme proužky slaniny a kostky cibule. Vařte tagliatelle ve
slané vodě do al dente, přeceďte a vhoďte do pánve. Na talíře rozložíme
tagliatelle Schüttelbrot, posypeme horským sýrem a petrželkou.

Zdroj a foto: Südtiroler Gasthaus
