Alpské speciality – Gratinovaná hruška s vanilkou a jihotyrolským meruňkovým džemem
Jihotyrolská specialita – Gratinovaná hruška s vanilkou a jihotyrolským meruňkovým džemem…
INGREDIENCE: pro čtyři osoby

1 vanilkový lusk
500 ml jihotyrolského mléka
4 jihotyrolská vejce z volného výběhu
80 g cukru
2 lžíce mouky
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
2 hrušky
2 lžíce citronové šťávy
Jihotyrolský meruňkový džem

PŘÍPRAVA
Vanilkový lusk podélně rozkrojte a vyškrábejte dužinu. Přidejte do mléka a přiveďte k varu. Sejměte ze sporáku a nechte vychladnout. V misce vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny. Mouku a škrob prosít a vmíchat. Do pudinku pomalu vmíchejte vlažné mléko. Odstraňte vanilkový lusk a smíchejte krém na vodní lázni na mírném ohni, dokud není pevný. Nalijte vanilkový krém do žáruvzdorných misek. Oloupejte, umyjte hrušky a nakrájejte je na klínky a pokapejte citronovou šťávou. Vložte na vanilkový krém a zapečte v troubě na 200 stupňů po dobu 15 minut.
Podáváme meruňkový džem s teplou hruškou a vanilkovým gratinem.
Zdroj a Foto: Südtiroler Gasthaus
