Enzi vaří: Kaspressknödel-Suppe
Pokud si chcete vychutnat tuto výživnou polévku, můžete vyrazit například do vídeňského lesa na chatu Höllensteinhaus.
Zde můžete okusit jednu z verzí této rakouské speciality.
Nebo si ji můžete také připravit doma a při konzumaci vzpomínat na
nádheru rakouských alp.
Přinášíme Vám recept z chaty Höllensteinhaus.
Ingredience pro 4 porce
1 l hovězí polévky
4 tvrdé housky
2 vejce
250 ml mléka
200 g horského sýra Pinzgau (nebo jiného pikantního horského sýra)
2 vařené a loupané brambory (pravděpodobně z předchozího dne)
1 cibule
3 polévkové lžíce oleje
1 svazek petrželky
Sůl
Pepř

Příprava
1. Rozkrájíme housky na malé kostky a vložíme je do misky. Rozmícháme
mléko s vejci a nalijeme na kostky z housek. Necháme jej odstát asi
20 minut.

2. Oloupeme a jemně nasekáme cibuli. Na pánvi zahřejeme trochu oleje, lehce opečeme cibuli.
3. Vařené brambory nastrouháme. Umyjeme petrželku a jemně nasekáme. Odložíme si trochu na ozdobu. Sýr nakrájíme na malé kostky.
4. Do misky s houskou přidáme cibuli, sýr, brambory a petrželku a vše dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

5. Nyní vytvoříme ze směsi knedlíky nebo placičky. Nejlépe s mírně navlhčenýma rukama. Na pánvi zahřejeme dostatečné množství oleje a osmažíme sýrové knedlíky, dokud není jejich barva zlatožlutá.

6. Do talíře vložíme hotové sýrové knedlíky z pánve. Před vložením do talíře z knedlíků opláchneme tuk. Zalijeme hovězím vývarem. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Enzi von Enzianland
Enzianlad Ambassador
Zdroj Bergwelten
Foto Sonja Priller